Burennetwerk Utrecht Zuid 1 jaar!

Burennetwerk Utrecht Zuid 1 jaar! Afgelopen zaterdag vond weer de wijkdag in Lunetten plaats. Met het prachtige zonnige weer was het sowieso al een feestje, maar bij Burennetwerk Utrecht Zuid was er nog een extra reden voor feestvreugde. Het burennetwerk bestaat namelijk inmiddels één jaar!
Vorig jaar deed wethouder Maarten van Ooijen nog de aftrap op het podium op de wijkdag, dit jaar stonden de matchmakers van het burennetwerk in Lunetten op het podium.
In een jaar tijd zijn in heel Zuid (Lunetten & Hoograven) 120 hulpvragen verwerkt, gemiddeld dus 10 vragen per maand! Daarmee voorziet het burennetwerk in een behoefte in de wijk.

De Lunettense matchmakers Martin en José kwamen op het podium wat vertellen over hun activeiten het groeiende aantal hulpvragen. Zelf hebben ze ook een vraag, want met het groeiende aantal hulpvragengroeit ook de behoefte aan hulpbieders, oftewel, actieve buurtbewoners die zo af en toe wel een ergens een handje willen toesteken om een andere buurtbewoner te helpen.
Kijk bij de openstaande hulpvragen welke hulp er nodig is en meld je aan als hulpbieder!

Op de foto, v.l.n.r.: Cees, Martin & José. Foto:Wim Ahlrichs.

26-09-2019